Uendelig med muligheter av kurs og sertifiseringer på nett!

I den siste perioden har jeg brukt en god del tid på å ta ulike sertifiseringer som er svært relevant til det å drive butikk online eller en nettside. Kurs jeg har fullført og fått sertifisering på er:

  • Google Analytics for Beginners (4-6 timer)
  • Advanced Google Analytics( 4-6 timer)
  • Google Analytics for Power Users(4-5 timer)
  • Google Tag Manager Fundamentals (4-6 timer)
  • Introduction to Data Studio (2-5 timer)

Jeg valgte å skrive på estimert tid på gjennomføring av kurs, slik at dere som lesere får et glimt av inntrykk på kvaliteten til kursene. Alle kursene finnes på Google Analytics Academy og alle jeg har gjennomført har vært GRATIS!(https://analytics.google.com/analytics/academy/).

Personlig fikk jeg et stort utbytte av analysedelen av kursene ved at jeg trengte mer opplæring innen det. Jeg fikk en god forståelse av all den ulike dataen GA genererer. Selv bruker jeg verktøy for å måle antall lesere og klikk på denne bloggen. Google Analytics genererer all statistikk du trenger om besøkende på nettsiden. I tilegg trekker kursene frem flere eksempler fra internasjonale personer som benytter seg av analyse verktøyene til Google for å maksimere nettsiden deres eller bloggen. Med god erfaring og kunnskap innen Google Analytics kan du bruke statistikken til å forbedre eller endre ting som kanskje ikke er så bra. Du kan se sammenhenger mellom ulike variabler og finne ut hva som fungerer bra og hva som ikke fungerer fult så bra.

Etter endt kurs vil du få en sertifisering som er gyldig i 2 år. Denne eller disse sertifiseringene vil være attraktive hos en arbeidsgiver om du søker enn jobb innenfor digital markedsføring eller annet fagområde hvor dette er nyttig.

Konklusjon etter å ha tatt sertifiseringene er at jeg fikk et stort utbytte. Det er funksjoner og muligheter jeg ikke kjente til engang, som jeg nå kan bruke for å finne flere tall og statistikker. I det en starter med et kurs vil det virke som det er svært mye en må lese for å kunne bestå, men det kommer helt an på hvor mye man kjenner til digital markedsføring fra før av. Det er også flere filmklipp som illustrerer godt, slik at opplæringen varierer i stor grad. Jeg personlig brukte kanskje 50% av den estimerte tiden per kurs, fordi jeg allerede kunne litt fra før. I tillegg har jeg også drevet en nettbutikk. Alt i alt vil jeg si at utbytte og profitten av tiden du investerer er STOR! Anbefaler alle som ønsker å lære mer om digital markedsføring og innhenting av informasjon på digitale platformer å ta disse kursene.

Om det skulle være noen spørsmål, er det bare å skrike ut!

Lykke til 🙂

Uendelig med muligheter av kurs og sertifiseringer på nett!

One thought on “Uendelig med muligheter av kurs og sertifiseringer på nett!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top