Så enkelt er det å starte butikk på nett

Jeg har en forretningsidé, en tanke og en plan. Men jeg har ingen butikk og ingen kanaler å selge igjennom. Er dette deg? Da bør du lese dette!

Jeg kjenner meg igjen i teksten over, da dette var meg for kun noen uker tilbake. No more! De siste ukene har jeg jobbet med min helt egen nettside og tro meg jeg er en ¨aging boomer¨ når det kommer til teknologi. Her kommer en forenklet bruksanvisning på hvordan du kan gjøre det samme:

Første steg i denne prosessen vil være å finne et produkt eller en tjeneste du ønsker å selge online. Jeg personlig lagde en nettbutikk som tilbyr skreddersydde møbler til nordmenn. Du avgjør helt selv om du ønsker å sette opp en nettside å teste eller om du ønsker å kjøre hele veien med funksjonelle betalingsmuligheter.

Andre steg i prosessen er å velge platform. Valget mitt sto mellom Shopify eller Woocommerce. Begge to flotte e-handelsplatformer. Jeg valgte Shopify da det minte meg om Spotify, – en tjeneste jeg allerede liker svært godt. Shopify er svært enkel tjeneste som på norsk forteller akkurat hva du må gjøre for få det til å bli ¨one million¨. Valget er ditt!

Fra nå av er det du som avgjør hva som skal skje og hvilken rekkefølge du skal gjøre ting. Jeg valgte å starte på design av nettsiden så fort som mulig da jeg syntes dette var spennende og jeg koste meg masse mens jeg holdt på. Shopify gir deg mange muligheter når det kommer til modifisering og endringer av temaer og funksjoner. Noen tips mens du som kunster holder på å designe: Er nettsiden brukervennlig og enkel? Kunne jeg handlet her selv? Er den moderne? Om svaret er ja, så tommel opp til deg! Ingen ønsker å komme til en nettside med masse rot som dette:

Om du har fulgt stegene over, så har du kommet langt på vei! Men er du fornøyd med navnet på nettsiden?(Ikke bedriften) Dette er et domene du selv kan endre etter behov. Jeg lot navnet som Shopify døpte meg stå. (https://so-interior.myshopify.com) slik vil det se ut som du velger Shopify sitt standard domene. Om du ønsker å endre på dette, er det mange flotte guides på nettet som viser deg hvordan du gjør det.

Nå begynner ting å skje. Nettsiden ser forhåpentligvis ok ut og du lurer på hvordan du skal ta betalt for produktet eller tjenesten du selger. Fortvil ikke! PayPal er en betalingsløsning som ligger integrert i Shopify, så verken du eller kundene har noe å frykte.

Begynner du å bli klar for lansering eller har du kanskje allerede bestemt deg for en lanseringsdato? Nå må folk få vite om den flotte nettbutikken din. Kanskje et kjedelig område for mange, men en svært viktig prosess for å bli oppdaget er nemlig markedsføring. Ja, du leste rett. Mulighetene er enorme for markedsføring. Selv så har jeg brukt digital markedsføring. Markedsføring og synlighet på sosiale medier som Facebook og Instagram er en genial måte å få budskapet ut! Du kan enkelt opprette en bedriftsprofil på begge plattformer, helt GRATIS. Alt du trenger å gjøre er å by på deg selv og din butikk. Desto flere mennesker som vet om bedriften din før lanseringsdato, desto større er sannsynligheten for en vellykket lansering. Her gjelder det å stå på! Jeg personlig nådde ikke de målene jeg hadde satt meg med antall besøkende fordi jeg ikke var flink nok til å følge med på aktivitet på siden. Hadde jeg gjort det, kunne jeg gjort tiltak. Her er et av mine eksempler fra Google Analytics.

Dette var det totale resultatet jeg fikk på min nettside og det er en konsekvens av at jeg startet å markedsføre for sent og at jeg ikke fulgte godt nok med. Ikke gjør samme feil som meg!

Om du har fulgt alle punktene over nå, så har du gjort akkurat det jeg gjorde, om ikke mer. Nå er det viktig å ¨overvåke¨ kunder og besøkende på de sosiale mediene og på nettsiden. Facebook og Instagram har integrerte verktøy som gjør denne jobben lett. All informasjon om kundenes atferd gjennom på dine plattformer er svært relevant for utvikling av din merkevare.

Dette var en forenklet guide på hvordan du kan komme i gang med din helt egen nettbutikk. Om noe var uklart eller om du har spørsmål angående teksten, ikke nøl med å kontakt meg. Masse lykke til på veien!

Så enkelt er det å starte butikk på nett

One thought on “Så enkelt er det å starte butikk på nett

  1. Fint at du har kommet godt i gang med bloggen. Kunne ønske at noen av innleggene dine var litt lengre og gikk i dybden på et tema. Dette innlegget har en fin lengde og det er bra at du bruker bilder/illustrasjoner sammen med teksten, men det er likevel viktig å tenke på at bilder du finner på nett ikke har opphavsrett. Bilder uten opphavsrett finner du enkelt på sider som pexels.com eller unsplash.com. Del gjerne opp teksten din med underoverskrifter slik at det blir lettere og mer strukturert for leseren (og Google), i tillegg bør du ha med kilder i teksten – enten som en liste på slutten eller som hyperkoblinger underveis.
    Veldig bra jobbet, gleder meg til å lese mer!

    Beate 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top