Slik blir du påvirket

I årevis har forbrukere blitt fortalt hva som er ¨rett¨ og ¨galt¨. Det kan være politiske vedtak som gjennomføres, forskning eller rett og slett sosiale medier som tilsier at en handling er feil, mens en annen er rett. Dette enten det gjelder hverdagslige ting som å bruke sukkererstatning på havregrynen til frokost, eller kjøpsbeslutninger i butikken. Høyaktuelt de siste årene er bærekraft. Beslutningene våres eller resultatet av våre handlinger skal være bærekraftige. Utfordringen med dette er at det er ønskelig å implementere en bærekraftig og god holdning til forbrukere uten bruk av makt eller tvang.

Optimalt her er å forsterke bærekraftige alternativer, uten å påvirke de andre alternativene på en negativ måte. Et eksempel på dette, kan være plastposer du kjøper i kassen i en dagligvare forretning. De aller fleste tilbyr plastposer, men det er flere og flere som nå også tilbyr papirposer, som er et mer bærekraftig alternativ enn plast.

Slik blir du påvirket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top